Boek: Verlangen naar Erkenning

In maart 2018 is er een herziene editie van het boek ’Verlangen naar Erkenning’ uit. Door de jaren heen heb ik zelf ook weer bijgeleerd over het werken met deze methodiek. Daarover lees je nu meer uitleg en verbanden met de praktijk van vroeger naar nu. De cases zijn inhoudelijk hetzelfde maar qua ‘Beeldtaal’ deels aangepast en deels bewust niet zodat de groei van de methodiek expliciet zichtbaar is. De opbouw van het boek is praktischer zoals bijvoorbeeld de vragen die naar interventies te vertalen zijn (vergelijkbaar met het boek ’Verlangen naar Verbinding’

Samenvatting

Doorgaans is het vrij moeilijk voor mensen om zich te uiten. Nog lastiger wordt dat als je besluit in therapie te gaan. Help, hoe kom je dan uit je woorden? Gerrie Reijersen van Buuren gebruikt een therapievorm waarbij je niet hoeft te praten. Door met playmobilpoppetjes te spelen laat ze mensen op zoek gaan naar hun diepste drijfveren. Cliënten staan versteld over de inzichten die dit oplevert.

Gerrie Reijersen van Buuren verzamelde speciaal voor dit boek authentieke verhalen van mensen die van deze therapie nieuwe energie hebben gekregen.

Reacties

‘Het is mijn verlangen dat meer mensen aan de hand van deze poppetjestaal ontdekken wie ze zijn’
Janne IJmker

‘De ethische verbeelding wordt zichtbaar’

Rikie van Hussel (staflid de ‘Nagy Academie‘)

Zie ook

De opvolger: mijn zelfhulphand boek “Verlangen naar Verbinding”

Training 'Therapie in Beeld' (Poppetjesmethode)

Wijzer Masterclassen

 

Verlangen naar Erkenning

Auteur: Gerrie Reijersen van Buuren
Uitgever: Acco
ISBN: ISBN 978 94 92 398 16 1
Uitvoering: Paperback
Pagina’s: 144
Prijs: € 21,65