Boeken over familie dynamieken, beeldtaal en daaruit voortvloeiende therapie

Ieder boek van de drieluik ’Familie dynamiek van generatie op generatie’ heeft zijn eigen invalshoek ten aanzien van het gegeven dat mensen worden bepaald door de dynamiek van hun eigen familie geschiedenis c.q. context.

In 'Verlangen naar Erkenning' ligt het accent op hoe wordt je nou wie je bent. Wat bepaalt dat wordingsproces en welke rol speel je daar zelf in vanuit bijvoorbeeld je eigenheid.

In ’Verlangen naar Verbinding’ wordt de lezer geholpen de universele factoren die de familiedynamiek bepalen te leren (h)erkennen in zijn meest dierbare relaties en hoe die factoren de kwaliteit van die relaties bepalen.

In 'Verbinden met je client’ wordt dit bepaald zijn door je familie dynamiek doorgetrokken naar je benadering van de ander, buiten je familie, je client, patiënt, student etc.

Vooral in de eerste twee boeken heb ik ook de methodiek 'Therapie in Beeld' verwerkt, een manier om die familie dynamiek inzichtelijk te maken. De boeken vullen elkaar aan in het veelzijdige proces van worden wie je bent en je verhouden tot de ander. Lees ze min of meer tegelijk, door elkaar heen, bijvoorbeeld per thema/contextueel begrip. Of zoek cases bij een begrip van de familie context. Maar de vertaling naar jezelf in en vanuit je eigen context.

Ontdek wie je bent, met de methodiek "Therapie in beeld"

Het boek ‘Verlangen naar erkenning’ vertelt de authentieke verhalen van mensen die de playmobil of poppetjesmethode hebben ontdekt en wie ze eigenlijk innerlijk zijn.

Handvatten om een relatie te (onder)houden
Het diepste verlangen van mensen is verbonden te zijn en te blijven met hun dierbaren. Het zijn relaties die ons maken of breken.

Hoe recht doen aan jezelf en de ander je professionaliteit versterkt
Als professional merk je dat de relatie met je cliënten, patiënten of studenten niet altijd even soepel verloopt. Neem dan je eigen werkwijze onder de loep.