Gerrie als therapeut

Het leven heeft mij geleerd dat er meer gebeurt waar ik geen invloed op heb dan wel.

Een belangrijke les daarin is dat ik geen energie verspeel aan de dingen waar ik geen invloed op heb. En dat ik me richt op de dingen waar ik wel invloed op heb. Het is helaas vaak erg lastig het verschil tussen beiden te zien.

Waar ik invloed op heb is de wijze waarop ik in het leven wil staan. En hoe ik samen met mijn dierbaren het leven vormgeef. Dat is geen statisch maar een zeer dynamisch gebeuren met vallen en opstaan, elke dag weer.

Ik geloof in jouw kracht en daar vanuit help ik je jouw eigen antwoord te vinden op de vragen die je hebt. Deze kunnen voor jou een last en een probleem zijn. Onder deze last ligt veelal een groei -en ontwikkelingsproces waarin je bent vastgelopen, doordat het leven pijnlijke dingen op je pad bracht.

Het werken met een beeldtaal (playmobil poppetjes) maakt het makkelijker inzicht in je eigen situatie te krijgen. Je ziet jezelf, je dierbaren en andere belangrijke dingen letterlijk in jouw context voor je op tafel staan.

Zo krijg en houd je zelf regie over je eigen proces waarbij je vaak zelf ontdekt hoe je verder wilt gaan in het lasten dragen of juist het probleem wilt gaan aanpakken.


Enkele opmerkingen van cliënten over het effect van de poppetjes taal in hun leven:

  • Met die poppetjes hebben wij samen mezelf uit de knoop gehaald.
  • Wat ben ik in dit uur veel te weten gekomen over mezelf en mijn familie waarvan ik niet wist dat ik het wist…. alleen maar door met die poppetjes bezig te zijn.
  • Het voelt voor mij heel veilig om over alles wat mij raakt via de poppetjes te praten.
  • Ik neem die beelden mee naar huis en dat helpt me denken. Ik vertel het vervolgens thuis aan mijn partner met de Duplo van mijn dochter. We lachen nu zelfs samen om dingen die we eerst niet durfden uit te spreken. Dat komt door die poppetjestaal.
  • Toen Gerrie de eerste keer die poppetjes pakte dacht ik: ‘die is gek …ze denkt toch niet dat ik met Duplo ga zitten spelen!?’ Maar na één keer met de poppetjes gewerkt te hebben, wist ik meer over mezelf dan ik in de 50 jaar van mijn hele bestaan te weten ben gekomen.

 

  Aanmelden