Verdieping in de beeldtaal en het contextueel denken- 5 dagen

 

 

 

2024 Is het laatste jaar dat deze training zal worden gegeven. Willemijn (trainingsactrice) en Gerrie gaan andere dingen doen. Als je dus nog mee wilt doen is dit de laatste ronde.

 

Na het volgen van de basistraining ‘Therapie in Beeld’ kun je een 5-daagse Verdiepingstraining volgen waarin je meer leert over 3 factoren die helpend zijn je deze beeldtaal /poppetjes- methodiek verder eigen te maken:

  • De theorie waarop de methodiek ‘Therapie in Beeld’ is gegrond en hoe deze helpend kan zijn bij je vraagstelling via het beeld
  • De wijze waarop je grondhouding invloed heeft op je manier van werken (benaderen van de ander) en jouw welbevinden in werkrelaties
  • De vraagstelling via de beeldtaal aan je cliënt(en) om jezelf en de ander recht te doen.

Opzet

Dag 1. Verdieping in de onderliggende theorie van deze methodiek Therapie in Beeld: Intergenerationele familie dynamiek aan de hand van concrete metaforen (4-dimensionaal kijken en luisteren, de tuin, het genogram, het klavertje drie op zijn steeltje, de kralenketting kettingen en de 5 factoren als houvast in het werken met cliënten). Het opnemen van de stof wordt vergemakkelijkt door cases die door de trainingsacteur en de docent worden voorgedaan.

Dag 2. Met de kennis van dag 1 een verdieping in het werken met de beeldtaal met individuen (De kern van de methodiek in de metafoor van een koets)

Dag 3. Met de kennis van dag 1 een verdieping in het werken met de beeldtaal met partners  (de bomen metafoor)

Dag 4. Met de kennis van dag 1 een verdieping in het werken met de beeldtaal met gezinnen (de existentiële driehoek(en)

Dag 5. Met de kennis van dag 1 een verdieping in het werken met beeldtaal met rouw, verlies en tegenslag.

De structuur en opzet van de dagen is vergelijkbaar met de basistraining. De ochtenden bestaan uit verdiepende theorie, didactisch uitgewerkt door de het zien van cases en individuele of groepsopdrachten. De middagen bestaan uit het werken met de trainingsacteur waarbij het reflecteren op je eigen grondhouding en vraagstelling gebeurt aan de hand van de theorie van dag 1.

De inhoud van deze training is een duidelijk vervolg op de basistraining. Deze training volg je om meer verdieping te krijgen in het werken met de beeldtaal. Het is dan ook niet mogelijk aan deze training deel te nemen zonder de basistraining ‘Therapie in beeld’ te hebben gevolgd.

De training wordt gegeven door het vertrouwde duo Gerrie Reijersen van Buuren (Training en coaching) en Willemijn Goos (trainingsacteur).

Eerstvolgende data:

dag 1) donderdag 23 mei
dag 2) dinsdag 25 juni
dag 3) dinsdag 24 september
dag 4) donderdag 17 oktober
dag 5) dinsdag 26 november 

Bij vragen/ interesse kan je altijd mailen naar inschrijven@gerriereijersenvanbuuren.nl. Vind je het fijn om even te bellen met Gerrie om te overleggen dit is altijd mogelijk!

Meer informatie

Tijd: 
Dagelijks van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Plaats: 
- Boxbergerweg 31/31 A. 8121 PS Olst.
Groepsgrootte:
Maximaal 6 deelnemers en minimaal 4 deelnemers.
-> Basis 3 daagse Training ‘Therapie in Beeld’ vereist.
-> voor deze training is geen accreditatie mogelijk.
Kosten per persoon:
- inschrijfgeld* € 199,- excl. btw 
- programmageld € 1460 ,- excl. btw
Deze kosten zijn inclusief reader, koffie/thee en luxe lunch
Er is de mogelijkheid om in termijnen te betalen. 

* De inschrijfkosten ontvang je bij een eventuele annulering niet retour.

 

De locatie is te fietsen vanaf station Deventer (22 min.) of station Olst (16 min.) Met de auto ook goed te doen er is genoeg en gratis parkeergelegenheid voor de deur. Overnachtings mogelijkheden genoeg in Olst, Diepenveen (bijvoorbeeld Klooster Nieuw Sion) of Deventer ( Broederenloft/Jeppe).

 

    Aanmelden