Advies Psychologie Magazine: Ik heb nooit moederliefde ontvangen

Dag Gerrie,
Vooral dochters raken emotioneel beschadigd door weinig moederliefde: is dit een feit of een overtuiging? Ik ben geadopteerd en heb daardoor geen moederliefde mogen ontvangen en daar heb ik tot op de dag van vandaag moeite mee. En ik ben een man van 42 jaar. Gezien dit bericht heeft het voor mij dus geen zin om advies te vragen aan Gerrie Reijersen want ik ben geen dochter van mijn moeder!
groet, Niels

Dag Niels,
Wat mooi dat je reageert met enerzijds een vraag en anderzijds een mededeling waarin een existentiële pijn doorklinkt. Je sluit af met een opmerking waarin verlangen doorklinkt naar verzachting van je pijn.
Allereerst, ja, het is een feit dat dochters een andere relatie met hun moeders hebben dan zonen.

Lees hier het hele Advies Psychologie Magazine: Ik heb nooit moederliefde ontvangen