Contextuele introductie training familie patronen – 3 dagen
Het diepste verlangen van mensen is verbonden te zijn en te blijven met hun dierbaren. Het zijn relaties die ons maken of breken en de kwaliteit van ons bestaan bepalen.
Ongetwijfeld zijn er cases waarin je vast loopt. Waarin je niet verder komt met wat je in huis hebt aan kennis en methodieken.
Dan biedt contextueel denken/kijken/praten/handelen uitkomst.
Vóór mijn opleiding in het contextuele gedachtegoed liep ik als maatschappelijk werker bijvoorbeeld vast bij:
– De jongen die niet naar school wilde uit loyaliteit aan zijn ouderlijk gezin waar hij niet meer komen mocht.
– Bij de zonen die ruzie maakten of hun oude moeder nou wel of geen tweede chemokuur moest gaan nemen (beiden wilden de beste zoon zijn en haar geven wat ieder vanuit eigen bedenkingen het beste voor haar vonden)
– Bij de schoondochter die i.p.v. haar man voor zijn ouders zorgde en er niet meer tegen kon, maar er niet mee wilde stoppen omdat haar moeder ook altijd voor ouders had gezorgd
Deze cliënten konden niets met de methodieken die ik op hen losliet. En ik kwam maar niet achter hun goede redenen om te blijven doen wat ze deden terwijl ze er last van hadden. Ik had de taal er niet voor en de onderliggende kennis ook niet.
Wat mag je verwachten:
We bieden je onderliggende kennis en handvatten voor de momenten dat je met je eigen beroepskennis en benadering niet verder komt in je gesprek. Prof. I. Boszormenyi-Nagy, de grondlegger van het contextueel gedachtegoed heeft, de ‘natuurwetten’ die in relaties geldig zijn, uitgewerkt in een 30tal begrippen. In deze 3 dagen gaan we aan de slag met de meest essentiële begrippen waarmee je te maken krijgt in je werk. Zoals de kijk wijze middels de 4 dimensies die in elke relatie een rol spelen, de dynamiek tussen ouders en kinderen (parentificatie), loyaliteit, legaten en delegaten, kiesplicht en krijg je zicht op aanverwante begrippen (kettingrijgen).
Na het volgen van deze training is er een wereld voor je opengegaan die van ongekende waarde is op je denken/kijken/praten en handelen.
We gebruiken bij deze dagen mijn tweede boek ‘Verlangen naar Verbinding’ als lees/huiswerk.
Voor wie is deze training?
Coaches
(Medisch)Maatschappelijk werkers
Psychologen
Psychotherapeuten
Jeugd- en gezinsprofessionals
Pastoraal werkers
Huisartsenondersteuners
Anderszins opgeleide professionals in bijvoorbeeld het onderwijs of zorg en welzijn.
Hoe doen we dat in drie dagen:
– Je krijgt theoretische informatie over de meest wezenlijke thema’s en begrippen die, vanuit familiepatronen, de keuzen, het doen en laten van mensen bepalen.
– De trainer en acteur spelen casussen uit waarin je de theorie kunt herkennen en plaatsen in je eigen vakgebied
– We gebruiken de methodiek ‘Therapie in Beeld’ educatief en zetten die didactisch in om de theorie middels beeld te verduidelijken
-Je kunt zelf oefenen met de trainingsacteur in het vragen stellen vanuit contextueel perspectief en wordt daarbij gecoacht door de trainer
Praktisch: Dagelijks van 10.00 uur tot 16.30 uur. - Adres: Boxbergerweg 31/31-A ,8121 PS Olst. - Kosten per persoon: inschrijfgeld* € 199,- excl. btw, programmageld € 799,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en luxe lunch * De inschrijfkosten ontvang je bij een eventuele annulering (vanuit de deelnemer) niet retour. - Vooraf te lezen literatuur: ‘Verlangen naar Verbinding’ Gerrie Reijersen van Buuren.
Mogelijkheden voor groepen of In-Company Mocht je geïnteresseerd zijn om als groep een training (eventueel op locatie) te ontvangen, geef dit dan aan in het bericht aan de rechterzijde.